A Judo Sz K története

A JUDO Sz.k. XVII. SE megalakulása előtt tanfolyamos judo csoportként működött, majd 1998-ban sportegyesületté vált.

Az egyesület célja a judo sport népszerűsítése és emellett sikeres sportolók edzése, de főleg egészséges gyerekek nevelése.

Megalakulás óta elnöke Juhász Mihály judo edző, általános elnökhelyettese Vadócz Natália, gazdasági elnökhelyettese Csabai Barnabás. Vezetőségi tagjai Ferencz Ibolya, Csabai Blanka.

A kezdeti időszak az edzéshelyszín kiválasztásával telt. Több iskolában, még mai Gózon Gyula színház épületében is, edzettünk. A Szabadság Sugárúti Általános Iskola új tornatermének elkészültekor, az egyesület Jurec Emil igazgató úrral szerződést kötött és immár egy állandó, korszerű tornateremben edzünk.

 

Az egyesület sporteredményei kiemelkedőek. 1998-ban már megszerezte nekünk az első Magyar Bajnoki címet Burján László, aki később még további 5 bajnoki címet nyert az egyesület színeiben. Ő a JUDO Sz.k. XVII. SE.-ből indulva Junior Világbajnok II., U23-as Európa Bajnok I. helyezést ért el. Ugyancsak a JUDO Sz.k. XVII. SE. versenyzője volt a 2005-ben Felnőtt Női Csapat EB-n bronzérmes magyar csapat nehézsúlyú versenyzője Horváth Bernadett. 2010-ben a színeinkben induló Szemler István Világbajnok lett a Masters kategóriában. Török Roland 2008-ban és 2009-ben is megnyerte a Serdülő Világkupát.

 

Több olyan versenyzője is volt az egyesületnek, aki többszörös Magyar Bajnok: Pál Gyula 7-szer, Szilágyi Zsolt 6-szor indult és mind a 6 alkalommal megnyerte korosztálya Magyar Bajnoki címét. Három Bajnoki címet nyert Csabai Blanka.

 

Fennállásának 18 évét összegezve az Egyesület a Magyar Bajnokságokon 82 arany, 50 ezüst, 98 bronzérmet, a Világkupákon 3 arany, 2 ezüst, 1 bronzérmet, valamint 1 Felnőtt Csapat EB bronzérmet és 2 - 2 EORV ezüst és bronzérmet nyert.

 

A hazaiakon túl sok külföldi versenyen indultunk, és a szülők segítségével eljutottunk többek között Hollandiába, Svájcba, Németországba is.

Az egyesület mögött nem áll állandó támogató. Bevételeit pályázatokon elnyert állami támogatásból, a szülök adójának 1%-ából (Adószámunk: 18163717-1-42) és a tagdíjakból befolyt pénzekből nyerjük. 

 

Edzéseket a hét minden napján tartunk:

- kedden és csütörtökön föleg a kezdők számára 17:30 és 19 óráig

- a többi napokon versenyzőinknek 18 órától 20 óráig

a XVII. Kerület, Szabadság Sugárúti Általános Iskola tornatermében.

 

Szeretettel várunk minden 6-16 éves korú leányt és fiút akik kedvet éreznek a judo kipróbálásához. Jelentkezni az iskola tornatermében lehet, edzés időben.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon