Juhász Mihály elnök évzáró beszéde

January 8, 2018

Magam és az egyesület vezetősége nevében szeretettel köszöntöm a megjelent kedves szülőket, nagyszülőket, testvéreket és barátokat. Az Egyesületünkről annyit kell tudni, hogy a teljes neve JUDO Szabadidő és Küzdősport XVII. Sportegyesület. Ennek rövidítése a JUDO Sz. K.

 

Az Egyesületet 1998 novemberében alapítottuk. Az eltelt 19 év alatt nyertünk 84 magyar bajnoki címet, 54 ezüst- és 105 bronzérmet. Jelenlegi taglétszámunk 51 fő, ebből 42 az igazolt versenyző, kilencen pártoló-, és vezetőségi tagok. Az egyesületnek nincs fizetett alkalmazottja.

 

Bevételeinket a sport által szerezzük és kizárólag a sportra költjük. A támogatást a Magyar Judo Szövetségen (MJSz) keresztül kapjuk. A támogatás mértéke a Magyar Bajnokságokon és a nemzetközi versenyeken szerezhető pontoktól függ. A másik forrásunk az Önkormányzati támogatás, amit csak sportpályázaton lehet megnyerni. Harmadik bevételi forrásunk a tagdíj, ami más egyesületekhez hasonlítva igen alacsony, mert évek óta nem változott. Jövőre kénytelenek vagyunk emelni a tagdíjakat, ezért cserébe a versenyek megemelkedett nevezési díját továbbra is az Egyesület fizeti. Továbbra is megmarad az ingyenes, illetve a kedvezményes edzőtáborozás lehetősége.

A JUDO rettenetesen kémény sport annak, aki komolyan csinálja. Itt csak a legkitartóbbak képesek megmaradni. Korábban az volt a kiválasztás módszere, hogy a 10 év alattiaknak külön volt edzés. Aki megmaradt 10 éves koráig az judós lett. Az iskolák megnövekedett terhelése, és sajnos, a szülők lezserebb hozzáállása miatt ez fokozatosan leépült. Jelenleg a kicsik együtt dolgoznak a versenyzőkkel. Ez vezet oda, hogy a kicsik nem bírják a terhelést, és esetleg abbahagyják, a versenyzőket nem tudjuk csúcsra terhelni, így lassabban fejlődnek. A csapat egyik része edzés előtt tanul otthon és késve érkezik, a másik fele korábban lejön, hogy edzés után még tudjon tanulni. Ezeket a problémákat igyekszünk megoldani.

 

Most pedig térjünk rá az idei évre. Mint korábban említettem 42 sportolónk van, aki indulhat versenyen, ebből 12 még sosem indultak versenyen. A 30 sportolónk viszont rendre szállította a nagyszerű eredményeket, úgy hogy mellette kitűnő vagy jeles tanulók, ezzel cáfolva azt a közhiedelembe ivódott tévedést, hogy a sport nem egyeztethető össze a tanulással. Itt ki is használom az alkalmat, hogy gratuláljak két nagyszerű teljesítményhez: Gábor Áron a Fővárosi Önkormányzattól, Kelemen Adél pedig a Salgótarjáni Önkormányzattól megkapta az Élen a Tanulásban, Élen a Sportban kitüntető elismerést. Gratulálunk mindkettőjüknek.

 

Az idei eredményeinkről részletesebben elmondom, hogy a Magyar Bajnokságokon 14 érmet (6-tal többet mint tavaly) vagyis 62 ponttal többet szereztünk. Idén tudtunk indulni a Serdülő Európa Kupán, ahol 1 ezüstérmet és 3 hetedik helyet nyertünk. Serdülő lány csapatunk negyedik lett az Országos Csapatbajnokságon. Egy nagyon komoly külföldi versenyen is részt vettünk, a szlovákiai Rimaszombaton, ahol 8 versenyzőnk indult, 2 arany-, 2 bronzérmet, valamint 2 ötödik helyezést értünk el.

 

Ezennel megköszönöm a legjobb eredményeket elérő sportolóink egész éves munkáját. Segítőimmel átadjuk a kupákat és az övvizsga diplomákat.

További kellemes bulizást.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

December 30, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon