ÉVZÁRÓ 2018

December 30, 2018

  

 

Szeretettel köszöntöm a megjelent szülőket, sportolókat, hozzátartozóikat és vendégeinket. Mivel vannak néhányan, akik most vesznek részt először az Egyesület évzáróján, néhány mondatban beszélnék az Egyesületünkről. Engem Juhász Mihálynak hívnak, én vagyok az Egyesület elnöke és edzője is. Az Egyesület vezetősége …….

 

      Az idén egy különleges évet zárunk. Most lett 20 éves az Egyesület, 1998. november 17-én jegyezte be a Fővárosi Bíróság. Az Egyesület neve JUDO Sz. K. XVII. Szabadidő és Küzdősport Egyesület, röviden JUDO Sz. K. Az Egyesület színe: citromsárga-fekete.

 

  Egyesületünknek nincsenek fizetett alkalmazottjai, minden szükséges funkciót társadalmi munkában látunk el. Bevételeink tagdíjakból, pályázatokon elnyert támogatásokból és a versenyzőink teljesítménye után a szövetség műhelytámogatásából származnak.

 

    Versenyeredményeink megalakulásunk óta nagyszerűen alakulnak. Idén először csapatbajnoki aranyérmet nyertünk a serdülő lánycsapat jóvoltából. Ez volt az Egyesület 90. Magyar Bajnoki aranyérme. Nyertünk továbbá 59 ezüst, és 110 bajnoki bronzérmet. Diákolimpiákon 114 arany-, 92 ezüst- és 171 bronzérmet, Magyar Kupákon 96 arany-, 78 ezüst- és 117 bronzérmet, serdülő és ifi Világkupákon 4 arany-,4 ezüst- és 5 bronzérmet. 2010-ben Szemler István személyében masters Világbajnokságot nyertünk. 2005-ben a felnőtt magyar női csapat Európa Bajnoki bronzérmet nyert, a csapat nehézsúlyú tagja a JUDO Sz. K.-s Horváth Bernadett volt.

 

     Az idei év az elmúlt 6 év legeredményesebb éve volt. Nyertünk 6 Magyar Bajnoki címet, 3 ezüst- és 8 bronzérmet. A serdülő Magyar Bajnokságon mi végeztünk az éremtáblázat első helyén. A serdülő Európa Kupán a magyar csapatok közül a legjobbak voltunk, a külföldiek közül is csak a cseh válogatott előzött meg bennünket. Szlovákiában, (Rimaszombat) 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet nyertük, ezzel megszereztük az első helyezést a kupaversenyben. Lengyelországban (Bochnia) 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet nyertünk, ezzel a harmadik helyért járó kupát is megszereztük. Itthon megnyertük a Bányász-kupát, a Mikulás-kupát, a Bakony-kupát. A paksi Atom-kupán és az egri Tóth Péter Emlékversenyen, a harmadik helyen végeztünk.  Válogatott versenyzőink közül Gábor Áron Lengyelországban bronzérmes, Szlovéniában Gábor Áron bronzérmes, Kelemen Adél és Varga Petra a 7. helyen végzett.

 

   Vadócz Károly, aki az idén tagja az ifi válogatottnak, fogorvosnak készül, így a tanulás most fontosabb a sportnál, ezért nem tudott válogatott szintű teljesítményt nyújtani. Januártól Gábor Áron és Kelemen Adél az ifi válogatottnak, Varga Petra pedig a serdülő válogatottnak stabil tagja. Walter Lilla pedig a várokozók listáján szerepel. A következő évben négy serdülő „B”-s versenyzőnk, akik az idén a Magyar Bajnokságon érmeket szereztek, rengeteg munkával akár válogatottak is lehetnek.

 

     Most megköszönöm mindenki egész-, vagy töredék éves munkáját. Az eredményes év természetesen anyagi többlettel is járt, így  arra is jutott, hogy minden sportolónk kapjon egy saját méretére készíttetett egyesületi pólót. Kérem, akinek mondom a nevét, vegye át a pólót.  (26 gyerek veszi át a pólóját)…

 

     Most pedig következzenek azok, akik igazán sikeressé tették az idei évet. Természetesen az emlékkupa mellé a pólójukat is megkapják.

 

Gábor Áron: válogatott versenyző, két korosztályban nyert Magyar Bajnokságot, egyben pedig bronzérmet. Aranyérmet nyert a serdülő Európa-Kupán. Két válogatott versenyén bronzérmet nyert, megkapta Magyarország jó tanuló jó sportolója díjat.

 

Kelemen Adél: válogatott versenyző, Magyar Bajnokságot, Diákolimpiát, Európa-Kupát nyert. Tagja volt az aranyérmes serdülő női csapatunknak. Salgótarjánból jár naponta edzésre. Többedszerre is elnyerte Salgótarján város jó tanuló jó sportolója díját.

 

Varga Petra: válogatott versenyző, Magyar Bajnokságot, Diákolimpiát nyert. Az Európa-Kupán ezüstérmet szerzett, tagja volt az aranyérmes serdülő női csapatunknak.

 

Csarankó Márk: diák „A”-ban Magyar Bajnokságot és Diákolimpiát nyert. Serdülő „B”-ben harmadik helyet szerzett, jövőre válogatott lehet.

 

Csaben Márton: diák „A”-ban Magyar Bajnokságon ezüstérmes, Serdülő „B”-ben harmadik helyet szerzett. Diákolimpián, Magyar-Kupán bronzérmes.

 

Orosz Dorottya: Magyar Bajnokságon két korosztályban ezüstérmes. Az Európa-Kupán és a Diákolimpián bronzérmes. Tagja volt az aranyérmes serdülő női csapatunknak.

 

Walter Lilla: az Európa-Kupán bronzérmet nyert, tagja volt az aranyérmes serdülő női csapatunknak. az ifi válogatott jelöltek listáján szerepel.

 

     Következzenek azok, akik nagyszerű eredményt értek el a Magyar Bajnokságon. Bár akadnak közöttük olyanok, akik képességeik alapján bajnokok lehetnének, de betegség, vagy más probléma miatt – idézőjelben mondva – csak bronzérmesek lettek.

 

Josepovits Kinga: soha senki nem verte meg a kategóriájában. Egy erősen vitatható bírói döntés miatt bronzérmes lett.

 

Kasza Imre: betegség akadályozta a felkészülését, de így is bronzérmet szerzett.

 

Orosz Gergő: edzésmunkája alapján nem várt jó teljesítménnyel bronzérmet szerzett.

 

Vadócz Bence: volt már Magyar Bajnok. Sajnos nehezen viseli a kamaszkort, ami meglátszott a felkészülésén, de így is bronzérmes lett.

 

Walter Márk: ő is volt már Magyar Bajnok. A gyenge felkészülés ellenére bronzérmet szerzett.

 

Vadócz Károly: idén tagja az ifi válogatottnak. Sajnos úgy tűnik nem sikerül a tanulást, a sportot és minden egyebet összeegyeztetni. Két versenyt nyert az idén.

 

      Ezzel ünnepségünk hivatalos részét befejeztük, mindenkinek áldott, békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok. Jöhet a BULI!…….

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

December 30, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon